Kachnu řádně nasolime a pokminujeme ze všech stran.
Dáme péct do trouby cca na hodinu na 100° ( záleží jak velká je kachna ) pokud pečeme polovinu stačí hodina. Když je větší necháme déle.
Důležité je ničím nepodlévat
Mezitím si nakrájíme cibuli na větší kousky a česnek na plátky .
Do většího hrnce dáme asi 4 lžíce sádla a vypeku který pustila kačena.
Cibuli podusíme a přidáme česnek.
Po cca hodině vytáhneme z trouby a cibuli s česnekem dáme pod rozpečenou kachnu.
Troubu zesilime cca na 160 stupňů a pečeme ještě asi hodinu. .
Chvíli před dopečením vytáhneme maso a zelí zahustime. (Jíškou, moukou ,bramborem)
Necháme ještě pár minut probublat v troubě.
1ks - Kachna 4 lžička - Sůl 4 lžičky lžička - Kmín celý 1kg - Cibule10stroužek - Cesnek2 ks - Knedlík houskový nebo bramborový příprava - 20vaření - 120-240