Krásné, voňavé a křupavé koláčky, které si určitě zamilujete. Kombinace chutí se meze nekladou. V létě se dají krásně ozdobit čersvými plody ovoce (maliny, ostružiny, rybíz...). Jsou trošku pracnější, ale výsledek stojí za to!Tak pojďme na jejich přípravu.Co budeme potřebovat:Hladkou mouku (Babiččina volba na kynutá těsta) - 3 hrnkyMléko vlažné - 1 hrnek, ve kterém si rozdrobíme půlku kostky droždí s 1 PL cukru a necháme vzejít kvásekVajíčko - 1 ksCukr krupice - 7 PLOlej - 7 PL (kdo má rád a je zvyklý používat máslo nebo Heru, rozpustí si tyto suroviny)Špetku soliLimetu, ze které si nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Použijeme 1 PL, zbytek přidáme do tvarohové náplněMouku si prosijeme do větší mísy, osolíme a přisypeme cukr. Přidáme vajíčko, olej, kůru a šťávu z limety a dolijeme kváskem. Všechno důkladně prohněteme v bochánek, který necháme cca 1 hodinu kynout na teplém místě.Náplň si vyrobíme z:1 kostky tvarohu6 PL cukru4 PL smetany na rozředění (pokud použijete tvaroh ve vaničce, ředit jej nemusíte)šťávy z limety1 vanilkového cukruPřipravíme si rovněž povidla. Můžeme je vylepšit 1 PL rumu.A drobenku: 1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 hrnku cukru (krupice, třtinový) a 4 PL oleje. I do této směsi můžete přidat nastrouhanou limetovou kůru. Důkladně "prosypte" mezi prsty.Postup přípravy:Z vykynutého těsta si vytvoříme bochánky (jak velké, záleží na vaší fantazii) a prsty je roztáhneme do placiček. Na každou vložíme 1 lžíci tvarohu. Vyrobíme raneček, jako bychom dělali buchty. Opatrně jej opět roztáhneme prsty na placku, tak aby neprasklo těsto s náplní. Na každý takto vytvořený koláček rozetřeme 2 lžíce povidel a zasypeme drobenkou. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem.Pečeme při 170 °C cca 20 - 25 minut.S "patrovými" koláčky určitě uspějete. Dobrou chuť!