1) Z prosáté mouky s cukrem, vanilkového cukru, citronové kůry, nakrájeného másla, žloutku zpracujeme na hladké těsto. Zabalte ho a dejte ztuhnout. Předehřejte troubu na 180 °C. 2) Těsto rozdělte na kousky velikosti vlašského ořechu, vtlačte je rovnoměrně do formiček a ty rozložte na plech. Pečte dozlatova; trvá to asi 15 minut. Nechte pár minut stát ve formičce, potom košíčky vyklopte a nechte úplně vychladnout. 3) Šlehačku si dáme do hrnce s kakaem a za stálého míchání přivedeme k varu a necháme probublat, stáhnneme a necháme vychladnout, poté dáme do druhého dne zchladnout v lednici. 4) šlehačku ušleháme a plníme košíčky, které dáme ztuhnout do lednice. 5) čokoládu na vaření rozerejeme s máslem a máčíme vychladlé košíčky .200g - Hladká mouka 1ks - Cukr vanilkový170g - Máslo2ks - Žloutky40g - Moučkový cukr1ks - Kůra z citronu400ml - Šlehačka5/6lžíce - Kakao2ks - Čokoláda na vaření50g - Máslopříprava - 35 minutvaření - 45 minut