Ovesné vločky si asi nejčastěji dáváme ráno, když máme chuť na sladkou, ale zároveň zdravou snídani. Müsli s vločkami nebo ovesné kaše jsou po ránu skvělým zdrojem energie. Ovesné vločky totiž obsahují velké množství vlákniny, bílkovin, nenasycených mastných kyselin, vitaminů B1, B6, E, železa a vápníku. Navíc výborně zasytí! I sebechutnější a sebezdravější snídaně se však jednoho dne přejí… anebo se ovesných vloček naopak nemůžete nabažit a rádi byste si je dali i k obědu nebo večeři? Zkuste vločky naslano, s brynzou a oblíbenou klobáskou!
TIP! Kvalitní klobásy u nás umíme! V soutěži Regionální potravina letos zazářila pikantní klobása se sýrem (Karlovarské uzeniny s.r.o., vítěz v kategorii Masné výrobky tepelně opracované v Karlovarském kraji), jehněčí klobása (Chovaneček s.r.o. – PRŠUTÉRIE, vítěz v kategorii Masné výrobky trvanlivé v Ústeckém kraji) nebo klobása s medvědím česnekem (PROMINENT CZ s.r.o., vítěz v kategorii Masné výrobky tepelně opracované v Libereckém kraji).
Postup:
- Vločky uvařte doměkka v osolené vodě se stroužkem česneku a bobkovým listem. Po uvaření vyjměte česnek i bobkový list.
- V rendlíku přiveďte mléko a brynzu k varu. Směsi promíchejte.
- Na pánvičce orestujte na kostičky nakrájené klobásy.
- Vločky s brynzou servírujte posypané opečenou klobáskou a čerstvě mletým pepřem.
300g - ovesné vločky2ks - oblíbené klobásy250g - brynza100ml - mléko1stroužek - česnek1ks - bobkový list1špetka - sůl1špetka - čerstvě mletý pepřpříprava - 25vaření - .