Ovesné vločky jsou bohaté na vlákninu a pomáhají udržovat hladinu cukru v krvi stabilní, což vám pomůže zůstat plní a energičtí po celé dopoledne. Lněná semínka jsou dalším zdravým doplňkem, protože jsou plné omega-3 mastných kyselin, které pomáhají udržovat zdraví srdce a snižují zánět v těle.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 5 minutesmin
Celkový čas 15 minutesmin
Porce 1osoba
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
4lžíce ovesných vloček
1lžíce lněných semínek
150mlsojového mléka
200mlvody
⭐️Na dozdobení:
kešu máslo
granátové jablko
papaja
mango
kiwi
borůvky
třešně v třešňovém jogurtu
Instrukce
Smíchejte ovesné vločky, lněná semínka, sojové mléko a vodu v hrnci.
Zahřejte směs na středním ohni a vařte, občas promíchajte, dokud se kaše nezahustí a nezačne bublat.
Po vaření nechte kaši chvíli odstát a zhoustnout.
V této době můžete připravit dozdobení. Oloupejte a nakrájejte granátové jablko, papaju, mango a kiwi na malé kousky.
Přidejte ke kaši kešu máslo a promíchejte.
Rozdělte kaši do kokosové misky a ozdobte ji nakrájeným exotickým ovocem, borůvkami a třešněmi v třešňovém jogurtu.
⭐️Tip: Pokud máte rádi sladší kaši, můžete přidat lžíci medu nebo javorového sirupu.