Rajčátka rozkrojím a dám na plech. Zakápnu olejem, lehce osolím a opepřím. Přidám i stroužky česneku. Dám péct do vyhřáté trouby na 200°C na 20 minut.
Na pánvičce osmahnu cibuli a postupně i žampiony. K osmaženým žampionům přidám rozmarýn a sůl.
Žampiony přendám do kastrůlku a přidám i vyloupané pečené česneky. Vše rozmixuji tyčovým mixérem a postupně přidávám vodu, dokud nezískám konzistenci krásně jemné omáčky. Nakonec podle potřeby dosolím.
Omáčku si můžete dát s těstovinami, fazolemi, quinoou… prostě s čímkoliv vás jen napadne. 500g - rajčátka9ks - stroužky česnekuks - sůl a pepřks - olivový olej na zakápnutí1ks - cibule4lžíce - olivový olej500g - žampionypůllžička - rozmarýndle chutiks - sůlcca 1l - voda nebo zeleninový vývarpříprava - 10vaření - 30