Dnes jsem se rozhodla, že budu dělat k obědu jahodové knedlííky z odpalovaného těsta, začala jsem hledat na netu a byla jsem z toho docela udivená, jak některé ženy dělají odpalované těsto složitě.
Já ho dělám z mléka, které trochu osolím, přidám ořech másla a když je mléko teplé přidávám hrubou mouku postupně a míchám tak, aby se nepřichytávalo na dno hrnce, když je směs dostatečné hustá přidám vejce a dále míchám.
Těsto dám na vál a když vychladne, tvořím a plním knedlíky, vařím asi 8 minut, když vybědnou nahoru, tak jsou vařené.
Zdobím tvarohem, cukrem , přeliju máslem a šlehačkou. Může být i se skořicí posypané
Je to sice kalorická bomba, ale jednou nebo dvakrát za sezonu neodoláme:-)1l - mléko10dkg - máslo2ks - vejcešpetkašpetka - sulks - hrubá mouka2ks - vejcepříprava - 10vaření - 10