Čas strávený se svými nejbližšími nebo ten, který věnujeme přípravě něčeho lahodného na zub pro ně, není nikdy promarněný. Radost a lásku můžeme ukázat druhým například i v podobě slavnostně prostřeného stolu s oblíbenou pochoutkou. Nezapomeňte ani v letošním roce na všechny své milované a připravte jim pokrm s použitím výrobků Mlékáren Valašské Meziříčí. Báječně si pochutnáte, a přitom potěšíte srdce blízké osoby. Využijme každý den k projevu své lásky vůči těm, na kterých nám záleží. Svátek všech zamilovaných se k tomu náramně hodí o to více.
Kategorie Dezert
Kuchyně Italská
Keyword nepečené, smetanový
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 40 minutesmin
Porce 4osoby
Kalorie 239
Uvařila KateřinaGoroškov
Ingredience
Suroviny potřebné pro přípravu:
125mlKysané smetany z Valašska
500gjahod
100gmáslových sušenek
2PLpolévkové lžíce rozpuštěného másla
350gtvarohu
100gmoučkového cukru
250mlČerstvé smetany ke šlehání z Valašskapřípadně jiná
Postup přípravy:
Instrukce
Postup přípravy:
Připravíme si sklenice, do kterých budeme plnit jednotlivé vrstvy.
První si rozdrtíme sušenky, ke kterým přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla a promícháme.
Čerstvé jahody omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
V míse si vyšleháme tvaroh, cukr, Kysanou smetanu a Čerstvou smetanu ke šlehání z Mlékárny Valašské Meziříčí.
Pokud máme vše připraveno, můžeme vrstvit.
Na dno sklenice navrstvíme sušenkovou hmotu, dále tvarohovou, jahody, sušenky, tvaroh, jahody a vrch ozdobíme podle vlastní fantazie.