Tenhle nádherný nepečený dort z Lučiny bude ozdobou každé oslavy. Výrazná barva, elegantní zdobení a hlavně vyladěná chuť zaručí, že nikdo nebude chtít odejít bez receptu!
1
Drcené sušenky promíchejte s máslem a vzniklou hmotu důkladně upěchujte na dno pečícím papírem vyložené dortové formy o průměru 20-22 cm. Uložte do lednice.
2
Plátky želatiny dejte nabobtnat do studené vody. Prošlehejte Lučinu s borůvkovým pyré a citronovou šťávou. Když jsou perfektně spojené, vmíchejte ušlehanou smetanu. Oslaďte podle chuti. Z želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a opatrně ji zahřejte v rendlíku. Když se rozpustí, stáhněte rendlík z plotny a přidejte k želatině 2 vrchovaté lžíce borůvkového krému a dobře rozmíchejte. Vraťte směs s želatinou do mísy s s náplní a důkladně rozmíchejte.
3
Borůvkovou náplň vlijte na připravený korpus, urovnejte povrch a dejte minimálně na 2 hodiny chladit. Nejlepší je ovšem chlazení přes noc.
4
Před podáváním dort ozdobte kanadskými borůvkami a jedlými květy.200g - čokoládové sušenky100g - rozpuštěné másloks - NÁPLŇ8plátek - želatina600g - krémový sýr - lučina300g - borůvky (české, čerstvé nebo mražené, rozmixované, propasírované přes jemné sítko)1lžíce - citronová štáva250ml - smetana ke šlehání150g - moučkový cukrks - NA OZDOBENÍks - kanadské borůvkyks - jedlé květypříprava - 10vaření - 30