Nedělní mramorová bábovka je klasikou, která nesmí chybět na žádném stole. Její vůně provoní celý dům a vytváří pravou rodinnou atmosféru. Kombinace světlého a kakaového těsta vytváří krásný mramorový efekt, který láká už na první pohled. Stačí pár jednoduchých ingrediencí, trocha lásky při přípravě a za chvíli máte na stole nadýchanou, vláčnou bábovku, která je ideální ke kávě nebo čaji. Ideální zakončení pohodového nedělního odpoledne!
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutesmin
Čas vaření 45 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.15 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila Jitka Kratochvílová (Joudi de la Cour)
Ingredience
6vajec
500gpolohrubé mouky
350gcukr krystal
250ghera
1prášek do pečiva
1citronkůra a šťáva
1/4lmléka
kakao
Instrukce
Oddělte žloutky od bílků.
Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny.
Přidejte změklou Heru a šlehejte, dokud se cukr úplně nerozpustí.
Vmíchejte nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, mléko a mouku s kypřícím práškem.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta.
Větší část těsta nalijte do vymazané a moukou vysypané formy.
Zbytek těsta smíchejte s kakaem a přilijte do formy na světlé těsto.
Vidličkou jemně promíchejte obě vrstvy, aby vznikl mramorový efekt.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do těsta nevyjde suchá.