Borůvky / rybíz / maliny / ostružiny / třešně atd.
Tuk a hrubá mouka
Instrukce
Koláč je křehký, lehoučký a plný šťávy z ovoce. Vyberte si tu svou oblíbenou kombinaci!Postup: Oddělíme si 2/3 mouky, kterou smícháme se solamylem, práškem do pečiva a polovinou cukru (70 g). Přidáme 130 g změklé Hery a 1 vejce. Vše uhněteme v hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme asi 30 minut odpočinout v lednici. Mezitím si koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Poté se vrhneme drobenku. Zbylou 1/3 mouky smísíme se 70g cukru a 70 g másla. Nejlépe vypracujeme rukama. Jakmile se těsto vychladí, vyložíme jím formu na koláč. Hustě posypeme borůvkami nebo jiným ovocem a bohatě posypeme drobenkou. Troubu předehřejeme a vložíme koláč. Pečeme na 175 stupňů Celsia asi 30 minut. TIP: Pod koláčovou formu je dobré umístit plech pokrytý pečícím papírem – borůvky pouští hodně šťávy, ta někdy může vytéct a připalovat se uvnitř trouby. Předejdete tak drhnutí nepříjemných napálenin ;-)Koláč je křehký, lehoučký a plný šťávy z ovoce. U nás slaví úspěch především v létě, kdy zrají třešně, maliny, rybíz nebo i broskve. Kombinací je nepřeberné množství! :)DOBROU CHUŤ! [x]