Mléko přivedeme k varu, kuskus dáme do hlubší mísy a zalijeme horkým mlékem.
Přidáme špetku soli, lžíci medu, proužek másla, mletou skořici. Zamícháme a počkáme, až do změknutí kuskusu.
Než nám kuskus nabobtná, očistíme si jablka, nakrájíme je na malé kostičky, pokrájíme i sušené švestky.
Oddělíme žloutky od bílků, žloutky přidáme do mísy, promícháme.
Vsypeme pokrájené ovoce, opět zamícháme.
V samotném závěru vyšleháme pevný sníh z bílků a už jen lehce jej promícháme s kuskusem.
Troubu vyhřejeme zhruba na 170°C
Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem a rovnoměrně do ní přendáme "hmotu".
Vršek můžeme ještě poklást slabými proužky másla.
Pečeme do zlatova.
Před podáváním můžeme dozdobit tvarohem, sekanými ořechy a zakápnout třtinovým či čekankovým sirupem.