Na nedělní snídani jsem rodině nachystala ovesné lívanečky. Jen se po nich "zaprášilo".
Večer jsem si nasypala ovesné vločky do nádoby a zalila zhruba půl litrem mléka, tak aby byly potopené. Ráno jsem takto namočené vločky projela tyčovým mixérem, přidala lžíci cukru, špetku soli, půl sáčku kypřícího prášku. Rozpustila jsem kousek másla a to přidala do těsta, následně jsem dala ještě 3 žloutky a ze 3 bíků vyšlehaný pevný sníh. Vše jsem promíchala a hned začala péct lívanečky. Lívanečník jsem vymazávala rozpuštěným máslem. Z tohoto množství mi vyšlo 28 lívanečků.
Zdobit se dají dle zvyklostí, šly by obalit ve skořicovém cukru, přelít javorovým či datlovým sirupem, nebo tekutým medem. U nás byly s domácím borůvkovým džemem a tvarohem. Dobrou chuť.
20dkg - ovesné vločky500ml - mléko3ks - vejce5dkg - máslo1/2ks - kypřící prášek 1/2 sáčku1lžíce - třtinový cukr1špetka - sůlpříprava - 5vaření - 30