Včera jsem se nechala hodně vzdáleně inspirovat jedním receptem na roládu a vznikly z toho tyto relativně zdravé řezy.
Oddělíme žloutky od bílků, bílky vyšleháme se špetičkou soli do pevného sněhu. Do žloutků přidáme třtinový cukr a datlový sirup a metličkami vyšleháme do pěny, přidáváme olej. Očistíme si a na jemném struhadle nastrouháme mrkev. Přidáme k vyšlehaným žloutkům, promícháme, přidáme drtek mléka a nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem a vyšlehaný sníh z bílků.
Pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto na něj vlijeme, uhladíme a dáme péct.
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Já měla dva tvarohy z vaničky a jeden "pevný" z folie. Dáme je do mísy a společně s vanilkovým cukrem a dalším sladidlem prošleháme. Já použila načatý kiwi džem namísto cukru. Dala jsem tam asi 3 lžíce. Do hotového tvarohu jsem pak přidala dvě na drobno pokrájené kiwi.
Když byla mrkvová buchta pečená, dala jsem jí na balkon vystydnout. Poté jsem jsem jí pomazala ochuceným tvarohem a vršek pak posypala kokosem, který jsem opravdu jen zlehýnka obarvila potravinářskou barvou.
To jsem si na hluboký talíř dala na špičku nože potravinářského barviva, kápla lžičku vody, promíchala a vsypala asi 4-5 lžic kokosu, který jsem důkladně promísila.
Ten jsem pak poté nasypala rovnoměrně na tvaroh a ještě přidala zbytky sekané čokolády, co mi zbyly z vánočního pečení.
A kiwi řezy byly na světě. Dobrou chuť!4ks - vejce250g - mrkev strouhaná na jemno300g - mouka hladká špaldová2lžíce - cukr třtinový1lžíce - datlový sirup1dcl - olej2-3lžíce - mléko1/2ks - skořicový cukr - sáček1/2ks - kypřící prášek - sáček750g - tvaroh tučný2ks - kiwi1ks - vanilkový či rumový vanilkový cukrks - džem či marmeláda na ochucení tvarohu, nebo cukr - dle chutiks - kosos + špetka potravinářského barviva na posypks - sekaná čokoláda, čokoládové hoblinky... na ozdobupříprava - 20vaření - 60-70