Do mísy si odměříme dva hrnky hladké špaldové mouky, přidáme prášek do pečiva, skořici, třtinový cukr a vše promícháme. Očistíme a najemno nastrouháme zhruba 200-250 g mrkve. Dáme do mísy, zároveň vyklepneme dvě celá vejce, zhruba 1 -1,5 dcl oleje a mléko postupně přiléváme, dokud těsto nebude mít tu správnou „bábovkovou“ konzistenci.
Těsto přendáme do předem vysypaného pekáčku či bábovkové formy. Já dala zhruba dvě třetiny a do zbytku těsta pak přidala lžíci holandského kakaa.
Urovnáme a dáme péct do trouby na zhruba 180°C.
Po vychladnutí já pak ještě navrch rozetřela citronovou polevu, kterou jsem vymíchala z moučkového cukru a citronové šťávy.
Buchtu jsem pekla pro mne s manželem na chatě ke snídani, proto jsem se spokojila s touto rychlejší verzí.2hrnek - hladká špaldová mouka 1/2hrnek - třtinový cukr1ks - prášek do pečiva1lžička - mletá skořice200-250g - mrkev strouhaná2ks - vejce celá1 - 1,5dcl - olej1hrnek - mléko1lžíce - kakao holandskéks - moučkový cukr + citronová šťáva na polevupříprava - 25vaření - 30