Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Mrkvová bábovka s ovesnými vločkami a ořechy
Vytisknout recept
zdravější verze oblíbené české klasiky
Kategorie
Dezert
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
15
minutes
min
Čas vaření
1
hour
hod.
15
minutes
min
Celkový čas
1
hour
hod.
30
minutes
min
Porce
8
osob
Uvařila
Jaroslava Korpášová
Ingredience
300
g
jemně mleté mrkve
200
g
celozrnné špaldové mouky
100
g
ovesných vloček
pomletých či rozmixovaných
100
g
třtinového cukru
2
lžičky prášku do pečiva
1
lžička sody
1
lžička skořice
špetka soli
300
g
bílého jogurtu
50
ml
rostlinného oleje
2
vejce
80
g
sekaných vlašských ořechů
kůra z jednoho citronu
Instrukce
V jedné míse smícháme prosátou mouku a všechny suché ingredience.
Ve druhé míse promícháme všechny mokré ingredience.
Dáme do jedné nádoby, přidáme jemně nastrouhanou mrkev, citronovou kůru a ořechy.
Vše důkladně promícháme.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a dáme péct přibližně na hodinu a čtvrt do trouby, kterou jsme vyhřáli na cca 170-180°C.
Upečení vyzkoušíme pomocí špejle.