Go Back
+ servings

Mrkvová bábovka s ovesnými vločkami a ořechy

Vytisknout recept
zdravější verze oblíbené české klasiky
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 1 hour 15 minutes
Celkový čas 1 hour 30 minutes
Porce 8 osob
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 300 g jemně mleté mrkve
  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g ovesných vloček pomletých či rozmixovaných
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička sody
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli
  • 300 g bílého jogurtu
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • 80 g sekaných vlašských ořechů
  • kůra z jednoho citronu

Instrukce

  • V jedné míse smícháme prosátou mouku a všechny suché ingredience.
  • Ve druhé míse promícháme všechny mokré ingredience.
  • Dáme do jedné nádoby, přidáme jemně nastrouhanou mrkev, citronovou kůru a ořechy.
  • Vše důkladně promícháme.
  • Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a dáme péct přibližně na hodinu a čtvrt do trouby, kterou jsme vyhřáli na cca 170-180°C.
  • Upečení vyzkoušíme pomocí špejle.