Vytisknout recept
Bábovka vhodná jak na nedělní stůl, tak i pro hosty, dobrá a vláčná.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes min
Čas vaření 45 minutes min
Celkový čas 55 minutes min
Porce 6 porcí
Uvařila Lenka Hudečková
- 250 g špaldové celozrnné mouky
- 1 prdopeč
- špetka jedlé sody
- 2 lžičky skořice
- 2 hrsti mletých ořechů
- 1/3 hrnku hnědého cukru náhradní sladilo
- 100 g másla
- 1,5 dcl mléka
- 3 vejce
- 2 střední nastrouhané mrkve najemno
- kůra z půlky citronuC
Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, vyšleháme.
Přidáme mléko, očištěnou a najemno nastrouhanou mrkev.
Nakonec skořici a citronovou kůru.
Do mouky zamícháme prdopeč i sodu, potom ořechy.
Vytvoříme lehké jemné těsto, které přelijeme do vymazané a vysypané formy.
Formu vysypávám strouhankou (lze i kokosem, moukou).
Uhlasíme ve formě a dáme do předehřáté trouby.
Pečeme 45 - 60 min na 160 °C podle vaší trouby. Já peču v horkovzdušné, v normální bych to dala na 180°C