Jak říkám, u mně se žádného velkého kuchařského umění nedočkáte. Když vařím, většinou je recept někde pod nánosem nádobí a já improvizuju. A v kuchyni víc než kde jinde platí: v jednoduchosti je krása!Tak tady to máte.Když si tak u televize koušete nehty a něco byste....sezobli, nastává nejvhodnější chvíle na mrkev s dipem. Použít lze jakoukoliv křupající zeleninu. Vyzkoušeno s okurkou, paprikou, ledovým salátem a rajčetem. Mrkev prostě vítězí. Oloupanou mrkev úhledně nakrájet na proužky (i když už je půlka reklamy pryč, dát si záležet). Do pěkné stylové misky vysypat kelímek zakysané smetany, něco kari, špetku soli, mlýnkem pomletý čerstvý černý pepř a šťávu z půlky citronu. Limetka je lepší ale někdy na ní prostě nevyjdou stravenky. Míchat, míchat až to bude mít tu správnou jarní barvu.Teď lehce sednout zpět na gauč, na stolek před sebe rozprostřít ten dokonalý talíř s mrkví a vedle toho misku s dipem. Mrkev uchopit, namočit koneček a vložit do úst. Garantuju Vám, že po solených brambůrkách už ani nevzdechnete. ks - mrkev ks - mrkev ks - nejaká ta zakysanka příprava - 3 2 1 teď vaření - 0 0 nic