I cheesecake můžete mlsat bez výčitek. Tip na zdravější variantu máme od Týnky.Ráda bych se s Vámi podělila o recept na falešný cheesecake, který jsem dostala od své kamarádky - dietářky.:) Falešný je proto, že je mnohem méně kalorický a také určitě mnohem zdravější a i jeho příprava je opravdu jednoduchá. :)Recept mám mnohokrát ozkoušený a pokaždé se setkal s úspěchem, takže pokud nevíte, co lehkého a zároveň dobrého připravit rodině jako sladkou tečku třeba ke kávě, tak falešný cheesecake vyzkoušejte. Úspěch zaručen! ;-) Postup Sušenky rozdrtíme (nejlépe to jde v igelitovém pytlíku, přes utěrku paličkou na maso), zalijeme mlékem a rukama vypracujte těsto. Bude se trochu lepit, ale tak to má být. :) Směsí vyložíme dortovou formu a dáme péci do trouby na 180 stupňů Celsia po dobu 10 minut. Současně vložíme do trouby nádobu s horkou vodou - "korpus" nepopraská a zůstane vláčný. Zbylé ingredience (tvarohy, bílé jogurty, vejce, škrob, sůl a med) vyšleháme a nalijeme na upečený korpus. Pečeme v horké troubě nejdříve na dobu 10 minut při teplotě 180 stupňů Celsia, poté teplotu stáhneme na 150 stupňů Celsia a pečeme dalších 60 minut. V troubě necháme i nádobu s horkou vodou! Cheesecake necháme vychladnout a podáváme přelitý horkým ovocem se šlehačkou. :-{} Přeliv z horkého ovoce Do kastrolu dáme mražené ovoce (jahody, maliny, lesní směs, borůvky,..) rozehřejeme, osladíme medem a necháme chvíli povařit. [*] !!!DOBROU CHUŤ! [*]