Dokonale jemné a osvěžující cheesecaky se výborně hodí na oslavy i jen tak ke kávě. Meloun jim dodá tu správnou šťavnatost.
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 35 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 50 minutesmin
Porce 4
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
Na korpusy:
300gkakaových sušenek
100gmásla
1bílek
Na krém:
500gmascarpone
250gměkkého tvarohu
200gmoučkového cukru
1balení plátkové želatiny
3lžíce citronové šťávy
Na dohotovení:
500gžlutého vodního melounu Bouquet
1čirou dortovou želatinu
semínka z ½ vanilkového lusku
1lžíci moučkového cukru
Instrukce
Sušenky rozmixujte a poté je smíchejte s bílkem a máslem. Dobře propracujte a hotovou směs napěchujte do formiček vyložených pečicím papírem. Vložte je do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 10 až 12 minut. Tvaroh prošlehejte s mascarpone a medem. Krém pak dejte do rendlíku. Plátky želatiny namočte na 10 minut do vody. Poté je z vody vyjměte, vložte je do krému v rendlíku a zahřívejte. Míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Krém poté rozdělte do formiček s předpečenými korpusy. Meloun rozmixujte a promíchejte s moučkovým cukrem a vanilkou. Dortovou želatinu v prášku připravte podle návodu. Místo vody do ní použijte rozmixovaný meloun. Připravenou želatinu nalejte na krém. Cheesecaky nechte aspoň 2 hodinky v chladu. Poté je dozdobte melounem podle chuti.
Notes
Melouny Bouquet jsou k dostání od konce dubna v supermarketech Kaufland, Globus, Albert a ve vybraných maloprodejnách.Zdroj a foto: nejmelouny.cz