Špenát propláchněte studenou vodou. V cedníku z něj rukou vytlačte přebytečnou vodu. Poté jej nahrubo pokrájejte a dejte do mixé
Zalijte vymačkanou citronovou šťávou, přidejte nastrouhanou citronovou kůru a rozmixujte na hladké pyré. Pokud by se vám lístky nechtěly rozmixovat, přidejte trochu oleje.
Z vajec a cukru vyšlehejte pěnu, přidejte olej, mouku a kypřicí práš Na závěr přimíchejte špenátové pyré.
Dortovou formu vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Dno formy vyložte pečícím papí
Vlijete těsto a pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C přibližně 40 minut.
Než se korpus upeče, připravte krém na promazání dortu. Smíchejte mascarpone nebo jiný termizovaný sýr s cukrem a smetanou a vyšlehejte v hladký krém.
Z upečeného korpusu odřízněte po vychladnutí horní část, z jejíž vnitřní části rozemnutím v ruce vytvořte drobenku. Korpus podélně rozřízněte na tř Jednotlivé díly natřete polovinou připraveného krému a složte dort nazpátek. Zbývajícím krémem potřete boční strany dortu.