Víte, co je hydrolát? Jedná se o květové vody, které využijete dokonce i při grilování.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 35 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 55 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
500gkuřecích prsounakrájených na kostky
100mlmateřídouškového hydrolátu tem.peratio
2lžíce olivového oleje
2stroužky česnekuprolisované
1lžíce citronové šťávy
1lžička sušeného tymiánu
Sůlpepř
Špízy
Instrukce
V misce smíchejte mateřídouškový hydrolát tem.peratio, olivový olej, česnek, citronovou šťávu, tymián, sůl a pepř. Do marinády vložte kuřecí kostky a promíchejte. Nechte marinovat alespoň 30 minut (ideálně déle).
Kuřecí kostky napíchejte na špízy. Grilujte na grilu nebo grilovací pánvi do zlatova a propečení.
Notes
Na napíchání špízů můžete použít třeba jehly z grilovací soupravy v kufříku (8 ks). Ta je ideální pro domácí i outdoorové grilování. Celá sada je vyrobená z kvalitní nerezové oceli a obsahuje obracečku a vidličku, obě o délce 34,5 cm, dále mašlovačku o délce 32 cm, kleště o délce 34 cm a čtyři jehly na špíz o délce 25 cm. Kromě jehel na špíz je náčiní opatřeno praktickou rukojetí pro jeho pohodlnější držení. Součástí je i kufříkové pouzdro s uchem, které usnadňuje přenášení sady. Můžete ji tak vzít i s sebou na dovolenou, pod stan či k táboráku. Výhodou je i snadná údržba pomůcek – kromě mašlovačky lze všechno mýt v myčce. V případě potřeby je navíc můžete zavěsit.Zdroj: Orion - domácí potřeby (www.oriondomacipotreby.cz)Foto: se souhlasem Orion - domácí potřeby