Myslím, že tento recept nepatří tak úplně k "neznámým". Přesto u nás doma nikdy nikdo žádnou variaci na masové kuličky v omáčce nevařil. Proto jsem se do toho pustila já v rámci své výzvy, ve které tento recept zastupuje Moldávii. Výsledek nemá sice tak vysokou estetickou úroveň jako originál, protože se mi prostě nepodařilo kuličky přesvědčit, aby zůstaly kuličkami, ale zato to bylo skvělé :-)
1) Mleté maso smícháme s jednou cibulí nasekanou na jemno, nasekanou petrželí, 1/2 lž. soli a pepře, nasekaným česnekem, tymiánem a sladkou paprikou.
2) Chléb (já jsem použila světlý toustový) namočíme do vody a rozmočený zamícháme spolu s vejcem do masové směsi.
3) Vytvarujeme kuličky, osmažíme a dáme stranou.
4) Na oleji osmažíme druhou cibuli také naseknou na jemno s 1/2 lž. soli.
5) K cibuli přidáme passatu, vodu a 1/2 lž. pepře. Lehce povaříme.
6) Masové kuličky vložíme do omáčky.
Podáváme s bramborovou kaší.500g - mleté maso2ks - cibule4stroužek - česnek1/2lžička - sladká paprika1/2lžička - tymián1lžička - sůl1lžička - pepřhrst - petržel1plátek - chléb (toustový)1ks - vejce500ml - rajčatová passata150ml - vodapříprava - 20vaření - 20