Mandlový dort k výročí svatby
Vytisknout recept
Korpusy dortu upečeme raději den předem a druhý den nazdobíme. Tento recept peču k slavnostní příležitosti, např. k výročí svatby.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Keyword dort, slavnostní
Čas přípravy 30 minutes min
Čas vaření 45 minutes min
Celkový čas 3 hours hod. 20 minutes min
Porce 16 ks
Kalorie 440
Uvařila Naděžda Křičenská
- 150 g cukru krupice
- 6 vajec
- 150 g Hery
- 1 vanilkový cukr
- 250 ml mléka
- 350 g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžíce kakaa
- 150 g mletých neloupaných mandlí
- 200 g plátkových mandlí
- 100 g celých neloupaných mandlí
- Krém: 600 ml studeného mléka
- 2 ks Créme Olé - Dr. Oetker
- 500 g másla
- 200 g cukru moučka
- 1 lžička
Bílky ušleháme se špetkou soli.
Žloutky ušleháme v robotu s cukry a Herou.
V míse promícháme mouku s kypř.práškem, sodou, kakaem a mletými mandlemi.
Přidáváme po částech střídavě s mlékem do žloutkové směsi.
Opatrně vmícháme ušlehaný sníh.
Těsto vlijeme do větší a menší dortové formy vyložené pečícím papírem.
Pečeme při 160°C asi 45 minut.
Druhý den ušleháme v mixéru ve studeném mléce po částech Créme Olé asi 3minuty.
Utřeme máslo s cukrem moučka.
Přidáváme po částech pudink a mícháme do husté pěny.
Vychladlé korpusy podélně rozkrojíme.
Promazáváme krémem a každou vrstvu posypeme plátkovými mandlemi.
Ozdobíme i boky dortu krémem a mandlemi.
Vršek dortu ozdobíme též plátky mandlí a celými mandlemi.
Přeji dobrou chuť!!!
Serving: 100g | Kalorie: 440kcal | Cukry: 22g | Protein: 5g | Tuky: 14g