Doslova miluji maliny, když koupím malou krabičku 125 g malin pro rodinu,tak bych je nejradši snědla sama, takže čas od času si koupím krabičku malin jenom pro sebe a vychutnávám si je. Doufám, že si takto pochutnáte na níže uvedeném receptu, kombinace malin, sherry, vanilkové omáčky a bílé čokolády. Je to prostě pochutnání . Mám známou, která místo vanilkového krému použila vanilkové pudinky a tvrdila, že to bylo taky dobré. Je tu zase jeden problém, nemůže se to dělat moc často, protože osobní váha s vámi moc nekamarádí. Tak konec povídání.
Piškotové pláty namažeme džemem a dáme je na dno skleněné mísy nebo do 6 až 8 pohárů, pokapeme polovinou sherry, nastrouháme trochu bílé čokolády a posypte polovinou malin a stejným způsobem udělejte ještě jednu vrstvu a pořádně to stlačte vidličkou
A nyní jdeme na vanilkový krém, který se nejlépe dělá v hrnci s dvojitým dnem. Dáme vařit mléko s rozpůleným vanilkovým luskem. Jakmile mléko začne bublat, vyjměte lusk a pomocí nože vyškrábejte semínka do mléka a pak do hrnce dejte bílou čokoládu, trošku si ji nechte na ozdobu. Stáhněte hrnec z ohně a míchejte do rozpuštění čokolády. V misce utřete žloutky s cukrem a škrobem. Hrnec s mlékem dejte zpátky na hořák, pokud máte klasický hrnec dejte do hrnce s vroucí vodou. Přidejte utřená vejce a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí a pak krém nechte vychladit,
Malinový základ přelijte vychladlým vanilkovým krémem. Navrch dejte ušlehanou šlehačku, dozdobte bílou čokládou. Podávejte chlazené.
A přeji dobré pochutnání.
250ml - SKLENIČKA MALINOVÉHO DŽEMU 300g - PIŠKOTOVÁ BUCHTA (TŘEBA I KOUPENÁ)150ml - SVĚTLÉ SHERRY300g - MALINY(MRAŽENÉ NECHTE ROZMRZNOUT, TEKUTINU SLÍT)600ml - MLÉKO1ks - VANILKOVÝ LUSK300g - ČOKOLÁDA BÍLÁ6ks - ŽLOUTKŮ50 g - KRUPICOVÝ CUKR1lžíce - KUKUŘÍČNÝ ŠKROB400ml - SMETANA NA ŠLEHÁNÍpříprava - 40vaření - 15