Vytisknout recept
Namlela jsem si vločky a mák, a dala do větší mísy,
přidala jsem prášek do pečiva a zdravou verzi vanilkového cukru
(což je jediný cukr, který dáváme).
Nastrouhala jsem si hrušku a jablko na hrubo,
ohřála hrnek mléka a přidala jsem "mokré" ingredience do suchých.
Přidala jsem i citronovou kúru a šťávu a nakonec namočené (umyté)
rozinky a mandle. A 2 lžíce medu. Vše jsem promíchala a dala do
vymazané a strouhankou vysypané formy na chléb.
Posypala trochou mandlí.
Pekla jsem na 160°C asi 35 minut. Každý musí podle své trouby,
naše peče rychle. Správné upečení poznáte pomocí špejle, která musí být suchá.
Dobrou chuť přeje Hudlenka
190g - mák mletý 260g - ovesné vločky mleté2ks - jablko (hruška)1hrst - rozinky1hrst - mandle sekané1ks - prdopeč1ks - vanilkový cukr2 lžíce - med250ml - mléko mírně zahřáté1/2ks - šťáva a kúra z 1/2 citronupříprava - 15vaření - 35
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková