Go Back
+ servings

Makové žĺtkové rezy

Vytisknout recept
klasika trochu inak
Kategorie Cukroví
Kuchyně Slovenská
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 10
Uvařila Emília Balonová

Ingredience

  • 6 bielkov
  • 160 g práškového cukru
  • 200 g mletého maku
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 250 g masla

Na polevu:

  • 6 žĺtkov
  • 200 g práškového cukru

Instrukce

  • Bielka vyšľaháme s cukrom, pridáme mak, múku a sódu bikarbónu, na záver primiešame roztopené vychladené maslo. Upečieme na 180 stupňov asi 20-25 minút.
  • Žĺtka vymiešame s cukrom, natrieme na horúci práve vytiahnutý koláč a necháme uschnúť.