Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, mletú papriku, horčicu, vajce a trochu strúhanky a dobre premiešame. Rukami, ktoré namáčame vo vlažnej vode tvarujeme asi 3 cm guličky, opražíme trochu na oleji a podlejeme vodou. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a za občasného premiešania dusíme pod pokrievkou 10 min. Rajčiny nakrájame (ak Vám vadia šupky, tak sparíme a ošúpeme), pridáme k mäsu, osolíme, okoreníme a udusíme do mäkka. Pridáme štipku škorice, hladkú múku rozmiešanú v troche vody, prevaríme a dochutíme rajčinovým pretlakom.
Škorice sa nebojte, vôbec nie je moc sladká tá omáčka, pozdvihne a dochutí omáčku na vyšší level :)500g - mletého mäsa2stroužek - cesnakuks - soľ, korenie, červená paprika1lžíce - horčice1ks - vajce1ks - cibuľa200g - rajčín1špetka - škorice1lžíce - hladkej múky2lžíce - pretlaku2-3lžíce - strúhankapříprava - 5vaření - 30