Go Back
+ servings

Luxusní mascarpone pohár. Nejchutnější rychlý dezert do sklenic

Vytisknout recept
Rychlý dezert do sklenic si můžete připravit i vy doma.Chutná úchvatně a přitom to nestojí spoustu času. Skvělé osvěžení na teplé dny.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 5
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 250 g mascarpone
  • 50 g bílé čokolády
  • 250 ml smetany na šlehání
  • 70 g moučkového cukru
  • 400 g jahod

Instrukce

  • 1. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Mascarpone smícháme s 50 g cukru, rozehřátou čokoládou a přidáme i ušlehanou šlehačku.
  • 2. Polovinu jahod rozmačkáme vidličkou se zbytkem cukru.
  • 3. Druhou polovinu jahod nakrájíme. Na dno sklenic navrstvíme pomačkané jahody s cukrem, pár plátků nakrájených jahod, krém a takto vrstvíme až po vrch. Ozdobíme kousky jahod.
  • Podáváme vychlazené.Dobrou chuť