Rychlý dezert do sklenic si můžete připravit i vy doma.Chutná úchvatně a přitom to nestojí spoustu času. Skvělé osvěžení na teplé dny.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 20 minutesmin
Porce 5
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
250gmascarpone
50gbílé čokolády
250mlsmetany na šlehání
70gmoučkového cukru
400gjahod
Instrukce
1. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Mascarpone smícháme s 50 g cukru, rozehřátou čokoládou a přidáme i ušlehanou šlehačku.
2. Polovinu jahod rozmačkáme vidličkou se zbytkem cukru.
3. Druhou polovinu jahod nakrájíme. Na dno sklenic navrstvíme pomačkané jahody s cukrem, pár plátků nakrájených jahod, krém a takto vrstvíme až po vrch. Ozdobíme kousky jahod.