Tuto skvělou finskou polévku jsem si přizpůsobila na low carb variantu a musím říct, že po vánočním úspěchu, kdy byla ke Štědrovečerní večeři, jsem ji musela zopakovat :-D
Na másle jsem nechala zpénit pórek, kedlubnu a přepůlené kapustičky, jakmile zesklovatí, zalila jsem vývarem a vařila doměkka. Osolila, zalila smetanou, zakápla pár kapkami citronu a krátce provařila. Poté jsem přidala na kousky nakrájeného lososa a uvařila cca 5min doměkka. Vypnula a zasypala koprem. Za 25min se vším všudy hotovo a ta chuť.... BOŽÍ !!!
Jestli vyzkoušíte, budu ráda, když mi dáte vědět, jak se povedla *wine*
2lžíce - Máslo/ghee50g - Pórek - zelená část 8ks - Kapustičky 800ml - Rybí nebo zeleninový vývar 1ks - Kedlubna větší 1ks - Vysokoprocentní smetana 10ml - Citrónová šťáva 1ks - Kopr - snítka1g - Sůl příprava - 10vaření - 25