Lišky musíme nejprve dobře očistit, propláchnout vodou a pokrájet na větší kousky.
Nakrájíme si cibuli a osmažíme na oleji. Na máslo si přidáme mouku a osmažíme jíšku.
Na osmažené cibulce si trochu orestujeme lišky a přidáme vývar. Osolíme, opepříme a
přidáme drcený kmín. Chvíli vaříme a pak zahustíme jíškou. Mouku provaříme a
vaříme až do změknutí lišek. Ke konci varu přisypeme tymián,
zelenou petrželku a muškátový květ. Dokončíme zalitím šlehačky. Už nevaříme.
Podáváme s těstovinami, knedlíkem nebo rýží.
Dobrou chuť !!!
500ks - lišky1ks - cibule2 lžíce - máslo1lžíce - olej2lžíce - hladká mouka500ml - vývar1ks - šlehačkapo 2lžička - tymián, petrželka, drcený kmín1špetka - sůl, pepř, muškátový květ500g - těstoviny, knedlíky, rýžepříprava - 60vaření - 30