Patříte mezi milovníky středomořské kuchyně? Připravte si salát inspirovaný Řeckem, který poslouží jako lehká večeře nebo příloha na grilovací párty s přáteli.
Postup:
- Troubu předehřejte na 250 stupňů.
- Papriky důkladně omyjte a dejte je do zapékací mísy vystlané pečícím papírem.
- Zapékací mísu dejte do trouby a pečte papriky tak dlouho, dokud nezčernají, nemusí být zcela černé, stačí na většině slupky.
- Papriky vyndejte, přendejte je do mísy a mísu obalte potravinovou fólií a čekejte cca 10-15 minut, než se zapaří.
- Z paprik poté stáhněte slupku, vyndejte semínka a nakrájejte je na proužky.
- Kešu ořechy Lucky Alvin orestujte nasucho na pánvi.
- Do salátové mísy si připravte umytý špenát, na něj položte paprikové proužky, rozdrobte fetu a přidejte kešu ořechy Lucky Alvin.
- Připravte si zálivku - smíchejte olivový olej, balsamiko, med a česnek a salát jím zalijte.
- Podávejte s focacciou či jiným dobrým pečivem.
1ks - zelená paprika1ks - žlutá paprika1ks - červená paprika13g - olivový olej2lžíce - balsamico2lžička - med1ks - stroužek česneku1špetka - sůl1špetka - pepř50g - sýr feta20g - kešu ořechy Lucky Alvin2hrst - čertsvá špenátpříprava - 15vaření - 0