Zkuste koupit vodní meloun bez semínek. Nejprve ho zbavte jeho houževnaté slupky. Měl by se vám vytvarovat takový jako kdyby pěkný soudek. (Může být i do tvaru krychle.) Ale jednu stranu udělejte rovnou, aby vám držel na podnosu.
Pak si vezměte papírovou utěrku a vysajte z vykrojeného tvaru vytékající šťávu, aby na něm držela šlehačka.
Začněte šlehat smetanu, do které jste předtím dali pár kapek vanilkového extraktu a během samotného šlehání pomalu přisypávejte cukr (nemáte-li vanilkový extrakt, použijte k oslazení smetany vanilkový cukr).
Až budete mít "vanilkovou šlehačku" správně hustou, začněte ji nanášet na meloun – roztírejte nožem, nebo stěrkou.
Navrch poté dort ozdobte čerstým ovocem (kreativitě se meze nekladou). Nakonec dort po stranách posypte sekanými mandlemi.
Dort je hotový, ale před prvním nakrojením ho nechte chvíli (aspoň tak dvacet minut až půl hodiny) odpočívat v lednici.
1ks - Meloun1hrst - Maliny1hrst - Borůvky1hrnek - Mandle plátky250ml - Smetana ke šlehání 1lžíce - Moučkový cukr3kapka - Vanilkový extraktpříprava - 15vaření - 0