Meruňková sezóna právě vrcholí, co jiného si udělat než ovocné knedlíky? :)
Postup:
Všechny suroviny smícháme a necháme těsto chvíli odpočinout.
Potom klasicky obalujeme meruňky těstem. Můžete je opatrně vypeckovat, ale není to nutné. Těsto se trochu lepí, je dobré si navlhčit ruce.
Knedlíky vhodíme do vroucí vody a vaříme 5 minut. Opatrně vyndaváme, propíchneme každý vidličkou a necháme odejít páru.
Servírujeme přelité rozpuštěným ghí (či máslem) a zakysanou smetanou, kdo chce, může si je přisladit moučkovým cukrem.
250g - Hutný farmářský tvaroh100g - Mouka tapioková 1ks - Vejce, špetka soli10ks - Meruňky menší bio / ze zahrádky2lžíce - Zakysaná smetana a ghí na ozdobenípříprava - 10vaření - 5