1
Změklé máslo utřeme s cukrem a mandlovým olejem do pěny. Po jednom zašleháme vejce a nakonec i mouku, špetku soli, prášek do pečiva, mleté mandle a minerálku. Vše rozmícháme na jemné piškotové těsto, které přendáme do tukem vymazané formy (26 cm) a pečeme asi 40 minut v troubě rozehřáté na 180 °C.
2
Korpus po upečení vyndáme z formy, dáme na mřížku vychladnout a podélně nařežeme na dva pláty.
3
Jogurt, sýr, vanilkový cukr, moučkový cukr a citronovou šťávu utřeme na krém. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a vmícháme do krému. Jahody očistíme, a zbavíme stopek. Zhruba třetinu si ponecháme na ozdobu a nakrájíme na plátky. Zbytek nakrájíme nadrobno a vmícháme do krému.
4
Dno spodního korpusu potřeme marmeládou a naneseme asi 2/3 krému, který vytvarujeme do tvaru kopule. Dáme do lednice a vychladíme.
5
Do druhého korpusu vystřihneme nůžkami klín, korpus stočíme a přitlačíme na ztuhlý krém. Potřeme zbylým krémem a dozdobíme plátky jahod.