1. Jako první si připravíme bešamel: v mléce rozmíchejte mouku, přidejte máslo, za stálého míchání uveďte do varu a povařte 5 minut. Osolte a přidejte strouhaný muškátový oříšek
2. Na řadu přijde špenát: na olivovém oleji nechte zpěnit cibulku, přidejte špenát, česnek a dochuťte opatrně solí
3. Do vymazané mísy nebo pekáče vkládejte postupně plátky lasagní, špenát, plísňový sýr, strouhaný parmazán a bešamel. Jednotlivé vrstvy střídejte, vytvořte nejméně 3
4. Na poslední vrstvu pak položte pouze sýr, bešamel a strouhaný parmazán
5. Vložte do předehřáté trouby a pečte 25 - 30 minut na cca 200°C
Poznámka: Nevařené lasagne vždy trošku pokapu studenou vodou a až poté postupně pokládám uvedené ingredience
Foto je za syrového stavu12plátek - Lasagne400g - špenátové listy900ml - mléko60g - hladká mouka60g - máslo1ks - středně velká cibule2stroužek - česnek150-200g - parmazán250g - plísňový sýrodhademks - olivový olejodhademšpetka - sůlšpetka - muškátový oříšekpříprava - 40vaření - 30