Vždycky jsem si myslela, že lasagne jsou hrozně těžké na vaření doma a proto jsem si je vždy dávala jen v restauraci, jednou jsem je zkusila a zjistila jsem, že je to snad lehčí než uvařit pořádnou omáčku.
Bešamel - máslo rozpustíme na pánvi a vsypeme trochu hladké mouky, pak přidáme mléko a pořádně mícháme aby jsme z toho měli hustší hmotu, pro ochucení je lepší osolit a opepřit.
Směs do lasagni - na pánvi opečeme cibulku, pak česnek, pak přidáme mleté maso a pořádně vše promícháme a opečeme, přidáme nakrájené rajčata z plechovky (nebo rajčatové pyré), přidáme bazalku, majoránku a vše pořádně promícháme a necháme vařit, přidáme vodu a směs necháme podusit.
Do skleněné mísy si dáme trochu besamelu na dně, položíme neuvarene platy těstovin, dáme směs s mletého masa a takhle střídáme vrstvy dokud nedojdou ingredience.
Na vrch na bešamel můžeme dát sýr a tím zjemnit i chuť bešamelu,
Přeji dobrou chuť ks - Hladká moukaks - Mlékoks - Másloks - Pepřks - Sůlks - Mleté masoks - Plechovku sterilizovaných rajčat2ks - Cibuleks - Česnekks - Pláty těstovinks - Bazalkaks - Olivový olej + řepkový olejks - Majoránkapříprava - 20vaření - 80- 120