Go Back
+ servings

Langoše

Vytisknout recept
Původně maďarské smažené placky z kynutého těsta. Místo zakysané smetany můžete použít i bílý jogurt.
Kuchyně Maďarská
Čas přípravy 1 minute
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 1 hour 30 minutes
Porce 12 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • hladká mouka 500 g
  • zakysaná smetana 1 ks
  • vlažná voda
  • 1 kelímek od smetany
  • sušené droždí 7g 1 sáček
  • sůl 2 malé lžičky

Zdobení:

  • strouhaný tvrdý sýr 1 miska
  • kečup 1 lahvička
  • zakysaná smetana 1 ks
  • sůl 1 špetka

Instrukce

  • Těsto vypracujeme z uvedených surovin a necháme hodinu a půl kynout.
  • Můžeme nechat pracovat domácí pekárnu, kam nejprve nalijeme vodu, smetanu, pak nasypeme mouku, sůl a droždí.
  • Zapneme na program Těsto a necháme program doběhnout.
  • Poté těsto propracujeme na pomoučeném vále, rozdělíme na porce a v rukách roztahujeme placku, kterou opatrně vložíme do většího množství rozpáleného oleje. V oleji obracíme a smažíme dozlatova. Přebytečný tuk odsajeme papírovými utěrkami.
  • Na potření si vždy rozmíchám kečup s rozmačkaným česnekem a nebo zakysanou smetanu s česnekem a špetkou soli. Posypeme bohatě sýrem.
  • Langoše si také můžeme připravit do zásoby do mrazáku a pak už jenom vytáhneme a dosmažíme. Nechávám je v oleji jenom lehce zatáhnout, aby vytvořili světlou " kůrku " a vyndám, tuk odsaju utěrkami a do mrazáku je proložím pečícím papírem .