Recept, který jsem vybrala z Maďarska, není nic světoborného. Sice se přímo nabízel maďarský guláš, ale já nakonec sáhla po langoších, protože ty jsem naposled měla snad jako dítě...
1) Z kvasnic, teplého mléka a cukru uděláme kvásek.
2) Přidáme mouku, sůl, zakysanou smetanu a vodu podle potřeby (těsto nesmí být řídké ani příliš tuhé). Necháme kynout.
3) Po vykynutí z těsta formuje placky a smažíme je na oleji ve vyšší pánvi. Při formování uděláme prstem uprostřed malou dírku, aby se těsto uprostřed příliš nenafouklo. Smaží se rychle, po obou stranách tak půl minutky.
4) Usmažené langoše potřeme česnekovou pastou (nastrouhaný česnek s troškou vody a soli), kečupem a zasypeme strouhaným sýrem.300g - hladká mouka100g - zakysaná smetana1/4ks - kvasnicešpetka - sůl1lžíce - krystalový cukr1/2dcl - mléko1dcl - vodapříprava - 60vaření - 15