Go Back
Print
Recipe Image
–
+
osob
Smaller
Normal
Larger
Kyselica
Vytisknout recept
Tak trošku jiná zelňačka.
Kategorie
Polévka
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
20
minutes
min
Čas vaření
1
hour
hod.
20
minutes
min
Celkový čas
1
hour
hod.
40
minutes
min
Porce
6
osob
Uvařila
Jaroslava Korpášová
Ingredience
300
g
dobré paprikové klobásy
300
g
uzeného vařeného masa
500
g
kyselého zelí
1-2
hrsti sušených hub předem namočených
10-15
sušených švestek pokrájených
200-250
ml
sladká smetana
1
lžíce uzené sladké papriky
troška špaldové mouky na zahuštění
250
g
vařených brambor
sůl
troška oleje
Instrukce
Brambory oloupeme, osolíme a dáme vařit.
Do hlubšího kastrolu dáme trošku oleje a na něm opečeme na kolečka nakrájenou klobásu.
Po chvíli přidáme pokrájené kyselé zelí, přidáme uzenou papriku a trošku soli.
Zalijeme uzeným vývarem, přidáme pokrájené sušené houby i s vodou, ve které byly namočené a též do hrnce pokrájíme sušené švestky.
Vaříme do změknutí zelí.
V závěru si rozmícháme smetanu s troškou vody a pár lžícemi hladké špaldové mouky a polévku zahustíme.
Necháme provařit ještě cca 15 minut, před koncem varu přidáme na kostičky pokrájené vařené brambory a na kousky pokrájené uzené maso.
Případně ještě dosolíme. Polévka výborně chutná druhý den, kdy se všechny chutě dokonale propojí.