Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kynuté vafle
Vytisknout recept
rafinované
Kategorie
Dezert
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
45
minutes
min
Čas vaření
20
minutes
min
Celkový čas
1
minute
min
Porce
8
kusů
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
Ingredience
8 kusů
15
g
čerstvého droždí
20
g
třtinového cukru
300
ml
vlažného mléka
250
g
hladké mouky
1
lžička
vanilkového cukru
1
vejce
60
g
rozpuštěného másla
K podávání:
bílý jogurt
moučkový cukr na posypání
ovoce
čerstvá máta
Instrukce
Postup
1
Droždí spolu s cukrem rozpusťte ve vlažném mléce. Přidejte mouku, vanilkový cukr, vejce a promíchejte na hladké těsto. Nechte kynout alespoň 45 minut.
2
Máslo rozpusťte a nechte zchladnout.
3
Jakmile těsto vykyne, rozehřejte vaflovač. Do těsta vmíchejte máslo.
4
Na rozehřátou plotýnku vaflovače nalijte naběračku těsta. Pečte dokřupava. Posypte moučkovým cukrem a podávejte s čerstvým ovocem, jogurtem a mátou.