Z trošky teplého mléka, lžičky cukru a droždí udělám kvásek a nechám vzejít.
Do mísy dám mouku, zbylý cukr, sůl, vejce, rozpuštěné máslo, vzešlý kvásek a zbytek teplého mléka.
Vše vymíchám v pevné, pružné těsto.
Zapráším hladkou moukou a dám pod utěrku na teplé místo kynout.
Po zhruba hodině, rozdělím na 2-3 části, válečkem rozválím asi na 1 cm vysoký plát a nakrájím čtverce velikosti 8x8 cm. Na každý čtverec dám náplň dle chuti (povidla, tvaroh, mák, rozpečená jablka) a zabalím.
Pekáček vymažu vyšší vrstvou oleje a buchty do něj kladu tak, aby smotaná strana byla u dna.
Buchty skládáme do pekáčku s rezervou, před pečením necháme ještě cca půl hodinky kynout.
Celé potřeme olejem a dáme péct na cca 170°C.