Go Back
+ servings

květákový salát

Vytisknout recept
Květákový salát bez majonézy s navýšeným obsahem bílkovin je super fit svačinou, která ti bude chutnat, i když zelenině neholduješ třeba jako já.
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 6 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 ks středně velkého květáku 500 g očištěného
  • 4 ks vejce M 200 g
  • 100 g kvalitní kuřecí nebo krůtí šunky min. 92%
  • 140 g ředkviček
  • 140 g rajčat
  • 100 g řeckého jogurtu 0%
  • 100 g zakysané smetany 8%
  • 20 g dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř

Instrukce

  • Květák zbav košťálu, nařež na růžičky, umyj a povař v dobře osolené vodě 20 minut.
  • Souběžně uvař 4 vejce natvrdo.
  • Než se vše uvaří, nakrájej nadrobno šunku, ředkvičky a rajčata. Část ředkviček a rajčat si dej stranou na ozdobení salátu.
  • Uvařená vejce nakrájej také nadrobno anebo protlač přes sítko na brambory.
  • Uvařený květák zchlaď studenou vodou a pak ho rozmačkej vidličkou na malé kousky.
  • Přidej vejce, šunku, ředkvičky, rajčata, řecký jogurt, zakysanou smetanu a hořčici a dobře promíchej.
  • Ochutnej a podle chuti přisol a připepři a dej chladit do lednice.
  • Podávej dobře vychlazené s celozrnným pečivem.