Vytisknout recept
Květákový salát bez majonézy s navýšeným obsahem bílkovin je super fit svačinou, která ti bude chutnat, i když zelenině neholduješ třeba jako já.
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes min
Čas vaření 20 minutes min
Celkový čas 35 minutes min
Porce 6 porcí
Uvařila NelaVávrová
- 1 ks středně velkého květáku 500 g očištěného
- 4 ks vejce M 200 g
- 100 g kvalitní kuřecí nebo krůtí šunky min. 92%
- 140 g ředkviček
- 140 g rajčat
- 100 g řeckého jogurtu 0%
- 100 g zakysané smetany 8%
- 20 g dijonské hořčice
- sůl
- pepř
Květák zbav košťálu, nařež na růžičky, umyj a povař v dobře osolené vodě 20 minut.
Souběžně uvař 4 vejce natvrdo.
Než se vše uvaří, nakrájej nadrobno šunku, ředkvičky a rajčata. Část ředkviček a rajčat si dej stranou na ozdobení salátu.
Uvařená vejce nakrájej také nadrobno anebo protlač přes sítko na brambory.
Uvařený květák zchlaď studenou vodou a pak ho rozmačkej vidličkou na malé kousky.
Přidej vejce, šunku, ředkvičky, rajčata, řecký jogurt, zakysanou smetanu a hořčici a dobře promíchej.
Ochutnej a podle chuti přisol a připepři a dej chladit do lednice.
Podávej dobře vychlazené s celozrnným pečivem.