Jako první si připravím jíšku - je to lepší, aby vychldla a mi ji mohly dát do teplé polévky na zhoustnutí. Jíška - na rozpuštěném másle s trochou oleje zasypu moukou pánev a !vařím" do lehkého znětnutí za stálého míchání, aby se jíška nepřipálila, vychází to na cca 15 miinut. Jíšku dám odstát, aby jsme ji studenou daly do polévky.
Nakrájím si na kousíčky květák, některé růžičky - malé nechávám v celku, které do polévky vkládám také, kvůli vzhledu, aby to nevypadalo jako pouze bílá hmota. Mrkev přepůlím a půlky nakárjím podélně ještě na tři proužky a nakrájím na malé kousky, osolím, opepřím a přidám dvě kapky chilli (to dle chuti) a nechám změknout, po změnknutí zahustím jíškou a nechám povařit. Pokud nám chuť přijde nevýrazná, může se přidat masox nebo zeleninový bujón.
Přeji dobrou chuť :-)0,5ks - Květák2ks - Mrkevks - Pepřks - Sůlks - Olejks - Másloks - Hladká mouka2kapka - Chillipříprava - 10 - 15vaření - 60