Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kuřecí maso na žampionech
Vytisknout recept
Rychlé jídlo, které bude chutnat všem
Kategorie
Hlavní jídlo
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
5
minutes
min
Čas vaření
20
minutes
min
Celkový čas
25
minutes
min
Porce
4
porce
Uvařila
Lenka Hudečková
Ingredience
2
kuřecí prsa
1
plechovka žampionů v nálevu
nebo čerstvé
1
smetana
šlehačka
sůl
pepř, paprika červená
sójová omáčka
česnek
2
lžíce olivového oleje
Instrukce
Nejprve si kuřecí řízky nakrájíme na nudličky.
Dáme do misky a přidáme sůl, pepř, PL červené papriky,
PL sójové omáčky a 2 stroužky prolisovaného česneku.
Promícháme.
Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme maso a restujeme.
Po chvíli přidáme procezené žampiony a společně dusíme, dokud není maso měkké.
Pak přidáme šlehačku a necháme ji chvíli provařit.
K jídlu se hodí těstoviny, rýže i brambory.