- V hrnci rozehřejte máslo a vložte do něj nadrobno nakrájenou cibulku, kterou nechte zesklovatět.
- Cibulku zaprašte sladkou paprikou a krátce orestujte.
- Přidejte celé kuře a vše podlijte vývarem a osolte.
- Hrnec přiklopte poklicí a nechte v něm vše pomalu vařit asi hodinu. V případě potřeby ještě podlijte vodou.
- Vyjměte kuře a položte ho na připravený talíř. Omáčku rozmixujte tyčovým mixérem.
- Do omáčky přilijte smetanu v množství dle vaší chuti. Podle potřeby ji dosolte a ještě krátce provařte.
- Pokud budete omáčku zahušťovat, rozpusťte máslo a osmahněte v něm mouku. Vzniklou jíšku vmíchejte do omáčky a provařte do zhoustnutí.
- Z kuřete oberte maso a vraťte ho do omáčky.
- Těstoviny uvařte podle návodu. Až budou hotové, poklaďte je na talíř, přelijte omáčkou
a nandejte k nim maso.
TIP! Nevíte, jakou zvolit smetanu? I tady máme jasno, protože u nás máme spoustu kvalitních producentů. Naši omáčku jsme ušlehali ze smetany BOHEMILK, ale s klidným svědomím bychom sáhli i po smetaně od MORAVIA LACTO, Olmy nebo Madety.2lžíce - hladká mouka2lžíce - mletá paprika1ks - cibule50g - máslo (+ 2 lžíce na jíšku)500ml - kuřecí vývar200ml - smetana ke šlehání1ks - celé kuře1ks - balení těstovinšpetka - sůl příprava - 30vaření - 60