Naprosto jednoduché vaření, které miluji a skvostný výsledek!
Pekáček vytřeme vepřovým sádlem nebo olejem. Na jeho dno rozprostřeme kysané zelí, které jsme propláchli vodou a promíchali do něj jednu najemno pokrájenou cibuli. Na takto rozložené zelí položíme nasolené a okmínované kuřecí čtvrtky.
Můžeme přidat ještě pár proužků sádla, či malinko oleje a cca 1,5 dcl vody. Přiklopíme a pečeme, dokud maso není měkké a nemá kůrčičku.
Podáváme ideálně s bramborovým knedlíkem. Recept například zde:
https://www.zenysro.cz/recepty/prilohy/domaci-bramborovy-knedlik
4ks - kuřecí čtvrtky2ks - sáček kysaného zelí - 500gks - vepřové sádlo či olej - na vymazání pekáčkuks - sůl, kmín1ks - střední cibule najemno krájenápříprava - 10vaření - 90