Kuskus nalijeme do vhodné mísy a zalijeme ho teplým kuřecím vývarem. Přikryjeme ho fólií a necháme 10 minut stát. Pak ho vidličkou načechráme.
Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Krátce orestujeme a přidáme kuskus, zelené fazolky a bylinky. Promícháme a dále přidáme citrónovou šťávu, sůl a vejce. Takto upravený kuskus necháme vychladnout.
Krůtí prsa omyjeme a rozložíme na potravinovou fólii vhodnou na pečení. Rozřízneme je na motýlka a opatrně je rozklepeme mezi dvěma plátkami fólie. Maso jemně rozložíme a vložíme na něj slaninu. Na takto připravené krůtí maso rozetřeme již hotovou kuskusovou náplň a maso i s náplní pomocí fólie opatrně zavineme do rolády. Pevně ji do fólie zabalíme, fólii na okrajích zavážeme a roládu necháme nejméně 2 hodiny nebo i přes noc odležet v chladu.
Zabalenou roládu položíme spojem dolů do pekáčku a vložíme ji na 30 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Pak z ní odstraníme fólii, roládu potřeme zbylým máslem a pečeme ještě 20 – 30 minut, dokud není roláda propečená i uvnitř (náplň uvnitř musí být horká). Během pečení roládu podle potřeby podléváme horkou vodou.800g - krůtí prsa100g - kuskus180ml - kuřecí vývar2stroužek - česnek50g - máslo1lžíce - citrónová šťáva1špetka - sůl1ks - vejce1hrst - pažitka150g - slanina1ks - cibule1sklenička - zelené fazolky zn.Bonduallepříprava - 20vaření - 90