Příprava tohoto pokrmu začíná již den předem – tzv. briningem. Jde o metodu nakládání masa do solného roztoku. Používá se pro zkřehnutí masa a zajištění, že i po ugrilování bude stále šťavnaté. Roztok si připravíme v poměru 250 g soli na litr vody. Následně si připravíme samotnou marinádu.
Do připraveného solného roztoku přidáme všechny suroviny dle seznamu na marinádu. Na mírném stupni povaříme cca 20 minut a následně šokově schladíme a naředíme přidáním 3 l ledu. Krůtí prso v celku zavážeme provázkem do válečku, jen aby se nám nerozevíralo a nevysušovalo a naložíme na minimálně 8 hodin (přes noc) do připravené marinády. Po vytažení maso osušíme papírovou utěrkou, potřeme bylinkovým máslem.
Bylinkové máslo, kterým budeme potírat cca každých 20 minut udící se krůtí prso, připravíme rozpuštěním kvalitního másla a přidáním všech uvedených ingrediencí, máslo pak temperujeme kolem 50 °C, aby netuhlo a dalo se jím maso řádně potírat.
Maso potřené bylinkovým máslem vložíme na gril, kde máme přichystanou lodičku s dřevěnými chipsy. Díky grilování pod uzavřeným víkem grilu, budeme pomocí dřevěných uhlíků maso současně i udit. Hořáky jsou aktivní pouze pod chipsy, ne pod masem. Udíme při teplotě kolem 110 °C cca 1,5 hodiny.
Po vyjmutí masa z grilu sundáme provázek, krájíme na cca 1,5 cm plátky.
K nakrájenému krůtímu prsu podáváme různé druhy okurkového salátku a či salátu Coleslaw. Dozdobíme snítkou pažitky či kolečkem citrusových plodů.