Věděli jste, že květák je výborným zdrojem vitaminů, minerálů a stopových prvků, které usměrňují trávicí proces? To i mnohé další se dozvíte v kuchařce The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, která se jmenuje Zdravě a chutně a kromě receptů přináší také skvělé tipy pro přípravu zdravých jídel. Vyzkoušejte květák v netradiční podobě jako květákovou rýži v našem receptu.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 2porce
Uvařila Zita Kolínská
Ingredience
320gkrůtích prsou
1malý květák400g
1středně velká cibule
čerstvě mletý černý pepř
špetka soli
Instrukce
Začneme přípravou květákové rýže: Květák očistíme, omyjeme a vykrájíme tvrdé části. Jednotlivé růžičky nahrubo nastrouháme.
Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, kterou poté na nepřilnavé pánvi krátce podusíme. Přidáme květák a necháme dusit dalších 5 minut. Můžeme nechat ještě v teple dojít.
Během přípravy květáku si očistíme a naporcujeme krůtí prsa. Buď z nich můžeme udělat medailonky, nebo je nakrájíme na nudličky. Maso osolíme, opepříme a na pánvi orestujeme. Pokud jste se rozhodli pro nudličky, smíchejte je přímo s rýží.